Louis van Hees

Louis’ muzikale carrière is begonnen rond 1975 in een bandje dat bestond uit vrienden van de kleuterschool dat naar de welluidende naam Trace Of Pride luisterde. Covers van de Rolling Stones, Normaal, Status Quo e.a. stonden op het repertoire. Via een paar andere bands, Javelin, OMAH kwamen de kleuterschoolvrienden weer bij elkaar in PIXED MICKLES. Hiermee werd lokaal furore gemaakt, vooral op feesten op de Peters Baan in Soest. Hoogtepunt van SMICKLES was het verzorgen van het voorprogramma van NORMAAL op de Gildefeesten van 1980. De leden van Smickles komen trouwens nog ieder jaar een keer bij elkaar voor een besloten reünie.

In 1984 kwam hij door een blessure aan de stembanden van broer Hans in folkband KNIJN terecht, waar hij deel van uitgemaakt heeft tot het einde in januari 2011. Met KNIJN heeft hij in 27 jaar meer dan 500 optredens verzorgd.

Toch is de voorliefde voor de wat steviger muziek Louis altijd blijven trekken. Zo kon het gebeuren dat hij na het stoppen van KNIJN werd gevraagd om als jongste lid toe te treden in een nieuw op te richten band van krasse vijftigers. Deze band, Blue Lamoen, speelt nummers van de Beatles, Steely Dan, Wishbone Ash .  Naast 4SomeFolk is Blue Lamoen zijn voornaamste muzikale bezigheid.